06-28167717    irmgard@nowmotion.nl

Burnout & Stress

De meeste mensen denken, een burn-out dat overkomt mij niet, dat is voor anderen. Opeens is het er, een diep gevoel van uitputting, vermoeidheid en gebrek aan energie.

Door langdurige stress, overbelasting raken je ‘ voedingstoffen’ in je lichaam als het ware op. Je immuunsysteem functioneert minder goed wanneer je langdurig stress ervaart, je lichaam gaat als het ware in een spaarstand.

Klachten die bij een burn-out horen variëren van mens tot mens, centraal staat een algeheel van uitputting, klachten als hoofdpijn, rugpijn, een opgejaagd gevoel en je moeilijk tot dingen kunnen zetten.

Een weekje ‘ rust ‘helpt ook niet meer, ondanks even niets door heb je de energie niet terug. Herken je dit? Dan zou er zo maar sprake kunnen zijn van een burn-out of langdurige stressklachten.

Behandeling Burn-out

Bij klachten van overbelasting is het zinvol om naar een psycholoog te gaan. Ontdekken wat maakt dat jij deze klachten ervaart, waarom je jezelf blootstelt aan langdurige stress en welke patronen hieraan ten grondslag liggen is essentieel om ervoor te zorgen dat jij je energie weer terug krijgt. Bewustwording maar ook het veranderen van je gedrag, beter voor jezelf leren zorgen, voorkomt terugval.